dijous, 29 de juny de 2017

Estat de saviesa"L'estat de saviesa no té res a veure amb el govern dels altres, sinó que és un assumpte d'ordenar-se a si mateix. La noblesa no té res a veure amb el poder i el rang, sinó que és una assumpte d'autorealització; en aconseguir l'autorealització, el món sencer està dins d'un mateix. La felicitat no té res a veure amb la riquesa i la condició social, sinó que és un assumpte d'harmonia.

(...)

Les persones veritables saben com disminuir la grandesa del jo i la petitesa del món; estimen el governar-se a ells mateixos i no tenen ganes de governar els altres. No permeten que les coses pertorbin la seva harmonia, no deixen que els seus desitjos molestin els seus sentiments. Ocultant els seus noms, s'amaguen quan la divinitat està en acció i apareixen quan no ho està. Actuen sense argúcies, treballen sense esforç i saben sense grans desplegaments intel·lectuals."


Del Wenzi 4(adaptació lliure de Raimon Ribera a partir de la traducció castellana d'Alfonso Colodrón de la traducció anglesa de Thomas Cleary)