dijous, 4 de maig de 2017

Liturgy
Klee 1928Liturgy voldria ser una altra mena de discoteca. Liturgy voldria ser un espai capaç de crear un clima. 

Un clima ben diferent, però, del de les discoteques habituals. Un clima:

- que convidi al silenci, a la meditació, a la contemplació, a la quietud, a la placidesa;

- que convidi al somriure, a la conversa distesa, a mitja veu;

- que convidi a la dansa tranquil·la, al moviment lent, al gest pausat, a un ritme interior, a la creació de figures.

D'aquí els tres espais diferenciats que hi hauria a Liturgy: un per callar, un per parlar, un per dansar.


Liturgy voldria aconseguir això amb:

- una música especial, on es combinarien la música clàssica, la música ètnica i popular i la música religiosa, amb una tria molt calculada, amb els seus cicles, les seves repeticions, els seus contrasts (ni rock, ni pop, ni tecno, ni màquina, ni new age, ni chill out, ni relaxació...)

- una ambientació icònica, posada en relleu per l'ús d'espelmes, llums indirectes, llums de pantalla, llums d'intensitat regulada, llums càlides (ni llums de colors, ni flashs, ni miralls, ni focus...)

- unes consumicions molt acotades: sucs de fruita, refrescs, infusions, làctics i iogurts, fruita, fruits secs, galetes, pastes i pastissos (ni alcohol, ni tabac, ni cap altra mena de droga).


L’horari de Liturgy podria ser els dies de cada dia de 18 a 22, els divendres i dissabtes de 18 a 2, el diumenge de 16 a 22. L'entrada hauria de ser assequible.


La música de Liturgy seria:

- una tria de moviments de música clàssica, sobretot adagios i equivalents

- una tria de músiques populars d'arreu del món, tant antigues com actuals (incloent el jazz), que s'estendria fins a certes cançons d'autors del nostre segle

- una tria de músiques de les tradicions religioses, especialment cant gregorià, litúrgia ortodoxa, música sufí, música de l'Índia, música buddhista tibetana, música klezmer...Utòpic, oi?

Cap comentari: