divendres, 20 de gener del 2017

Música per al Programa




Sonia Delaunay 1914



El 27 de gener de 2017 tindrà lloc la sessió inaugural de la desena edició del Programa Vicens Vives d'Esade. Des de l'any 2002 a l'any 2015 vaig estar molt implicat el les nou edicions anteriors del Programa, en una experiència intensa i satisfactòria compartida amb en Josep Maria Lozano i l'Àngel Castiñeira.

Per a l'edició de 2007 (VV 4) vaig preparar una tria de 24 petites peces de música clàssica de durada no superior als cinc minuts i que fos una mena d'introducció o tast de diversos aspectes, tant de timbres com d'èpoques. La tria comença amb una peça de Victoria i una de Vivaldi, per recollir el Vi-Vi del Vicens Vives, que a més reflecteixen la dinàmica yin-yang.

L'engrescament que va generar aquesta iniciativa amb joves professionals (30-35 anys) va ser més aviat descriptible, una mostra més de la dificultat de fruir amb la música clàssica si no hi ha un esforç personal per treballar la sensibilitat en aquest sentit (un treball que no és fàcil). No es va mantenir la idea per a les noves edicions del Programa.

Hem reproduït aquest recull de 24 peces a la playlist "Programa Vicens Vives" de l'Spotify de "merceirai". Onze de les peces es repeteixen amb la playlist "Pel dol i el consol"; no us estranyi, cadascú té les seves dèries...