dijous, 20 de setembre del 2018

Ni voler ni evitar







"Els savis no volen res i no eviten res. Quan vols alguna cosa, això pot fer que la perdis; si intentes evitar alguna cosa, això justament pot atraure-la.

(...)

Les persones que han assolit la divinitat no accepten beneficis injustos i no traspassen problemes als altres. No abandonen el que és seu i no s'apoderen del que no és seu. Sempre estan plens, però mai a punt de desbordar; estan sempre buits, però còmodament autoproveïts.

Per això, quan un s'acobla mitjançant la mesura apropiada a través de les arts de la divinitat, menja llavors suficient per satisfer la fam i es vesteix prou per protegir-se del fred, proporcionant calor i satisfacció adequada al propi cos. Si un no té les arts de la divinitat per afirmar la mesura apropiada i desitja noblesa i jerarquia, llavors el poder i la riquesa del món no seran suficients per satisfer-lo i fer-lo feliç.

Així doncs, els savis són d'esperit equànime i de fàcil tracte. El seu esperit vital està guardat en el seu interior i no pot ser enganyat per les coses."


Del Wenzi 131



(adaptació lliure de Raimon Ribera a partir de la traducció castellana d'Alfonso Colodrón de la traducció anglesa de Thomas Cleary)