dilluns, 25 de juliol del 2022

Parelles obertes



Delvaux 1952


"El món de la parella és tan ampli que admet tota mena de models. Ara, el que està de moda és el mode obert, és a dir, mantenir relacions íntimes amb tercers amb coneixement i consentiment del primer. No ho entenc, la veritat: parella i oberta em semblen termes contradictoris i oficialitzar les banyes de tota la vida, una modernor innecessària que no fa més que blanquejar els estafadors habituals.

Encara que en el millor dels casos siguin els dos membres de la parella els que hi estan d’acord, que ja és suposar molt, nor­malment l’incitador o incitadora sempre és qui pretén gaudir dels beneficis de la parella sense renunciar als plaers externs. Un obert pot programar actuacions fora de casa­ sense la pressió d’haver de tornar com la Ventafocs; se suposa que té passi pernocta i pot tornar al camp base quan vulgui i, a més, comentar la jugada. Tot plegat, molt edificant.

Pel que sembla algunes parelles obertes adopten aquesta modalitat de relació com a solució alternativa a la ruptura, de la qual cosa es dedueix que són més conservadors del que sembla o bé, i això és el més probable, necessiten un tercer per alimentar la seva relació. Pel que jo entenc, això de la parella oberta no és que te’n puguis anar de va­cances amb les amigues o amics, ni que mantinguis els teus cercles d’interès a part, ni tan sols que vagis sol a les celebracions familiars perquè la teva parella no aguanta el teu cunyat, no, parella oberta és ras i curt obtenir permís per gaudir d’altres amants sense tenir per això mala cons­ciència.

En el tema, d’altra banda, ningú no té en compte els tercers en concòrdia, o discòrdia, i això sí que em sembla confús. Si algun incaut o incauta s’enrotlla amb el membre d’una parella tancada almenys és cons­cient de la seva posició, però què passa quan un obert es mostra lliure com un ocell, sense horaris fixos, amb plans de cap de setmana i altres extres...? Doncs molt fàcil: és un bona peça que, amb l’excusa de la relació oberta, fa el que li dona la gana i, a sobre, li riuen les gràcies."


Mariángel Alcázar a La Vanguardia del 10.07.2022 amb el títol de L’estafa de les parelles obertes