dijous, 30 de novembre del 2017

Incompatibilitats







"Dirigir el cos i nodrir l'essència, dormir i descansar amb moderació, menjar i beure de manera apropiada; harmonitzar les emocions, simplificar les activitats. Els que estan atents internament a ser aconsegueixen tot això i són immunes a les energies perverses.

Els que decoren el seu exterior es fan malbé a si mateixos internament. Els que alimenten els seus sentiments fereixen seu esperit. Els que mostren el seu embelliment oculten la seva realitat.

Els que mai s'obliden de ser aguts, ni tan sols per un segon, sobrecarreguen inevitablement la seva naturalesa essencial. Els que mai s'obliden d'adoptar aparences, ni tan sols durant un passeig de cent passos, inevitablement sobrecarreguen els seus cossos físics.

Per això, la bellesa de les plomes danya l'esquelet, el fullatge profús de les branques fereix les arrels. Cap ésser del món pot arribar al màxim grau de perfecció en les dues coses."


Wenzi 58



(adaptació lliure de Raimon Ribera a partir de la traducció castellana d'Alfonso Colodrón de la traducció anglesa de Thomas Cleary)