diumenge, 15 d’octubre del 2017

Una coalició excepcional




Tàpies 1981



Catalunya està vivint una situació política excepcional. Per tornar a una certa normalitat, faran falta iniciatives polítiques excepcionals.

La que jo imagino -o desitjo- seria la convocatòria d'unes eleccions al Parlament de Catalunya on els partits es presentessin sense fer coalicions i, si els resultats electorals ho permeten, fer una coalició de govern entre el PDeCAT, el PSC i Catalunya en Comú, en un pla d'equivalència, sigui quin sigui el resultat electoral de cada un d'ells.

Com a President de la Generalitat hi hauria d'haver una figura respectada per tothom. Penso en Miquel Roca Junyent. En aquest sentit, el PDeCAT l'hauria d'incloure com a darrer nom de la seva candidatura i, si la coalició fos possible, fer correr els llocs i fer a Roca diputat i després President.

El nou govern de coalició podria recorrer a polítics, independents o no, que hagin mostrat la seva vàlua en els darrers 15 anys (no sembla un bon moment per a gaire experiments...).

Aquest govern, a més de governar Catalunya i impulsar algunes lleis clau pendents, com ara una Llei electoral catalana i la Llei d'organització territorial, hauria de ser l'interlocutor de l'Estat en el procés de reforma de la Constitució. Acabat aquest procés, es podrien convocar noves eleccions.

Ja sé que això no passarà, però és el que a mi m'agradaria que passés perquè em sembla el més útil de cara a reconstruir la política catalana des de la diversitat i la capacitat de cohesionar el país, tancant ferides, superant frustracions i refent ponts. Cal que les empreses catalanes tornin a portar les seves seus a Catalunya el més aviat possible. Crec que no seria convenient tenir en aquesta fase un president independentista o unionista.

Ja se sap, d'il·lusió també se'n viu...




2 comentaris:

Jordi Cirici ha dit...

Llàstima. No puc deixar de sentir una immensa pena.

Jordi Cirici ha dit...

Llàstima. Sento una immensa pena.