dimecres, 24 d’agost de 2016

Despertar
Jawlensky 1911"Despertar és l'única experiència que val la pena. Obrir bé els ulls per veure que la infelicitat no ve de la realitat, sinó dels desitjos i de les idees equivocades. Per ser feliç no has de fer res, ni aconseguir res, sinó desfer-te de falses idees, il·lusions i fantasies que no et deixen veure la realitat. Això només s'aconsegueix mantenint-te despert i anomenant a les coses pel seu nom."


"Tot canvi autèntic s'efectua sense cap esforç. La persona humana té unes energies fabuloses en reserva per a quan necessita engegar-les. L'important és descobrir què està passant en tu i al teu voltant per saber el que va malament i les seves causes. El que importa és estar despert."


"Cal despertar. La por només es treu buscant-ne l'origen. El que es porta bé a base de por és que l'ha domesticat, però no ha canviat l'origen dels seus problemes. Està adormit."


"Estar despert és no deixar-te afectar per res ni per ningú. I això és ser lliure."


"Només es desperten els que desitgen despertar-se."Anthony de Mello (1931-1987) a La iluminación es la espiritualidad, text publicat el 1987, un mes després de la seva mort, a la revista Vida Nueva. El text es va fer a partir dels apunts d'una participant al curs que Mello va impartir a Barcelona del 19 al 26 d'agost de 1986, ara fa trenta anys.