dimarts, 25 d’agost del 2020

Scharmer

 

Ellsworth Kelly 1976


"Per la meva experiència de treball amb equips i grans organitzacions sé que si realment vols canviar el sistema, necessites transformar la consciència, és l’única manera."

"Fer el canvi d’ego a eco implica que quan jo faig alguna cosa, tinc realment una consciència del que significa per a tu, en lloc d’estar encegat a la realitat de l’altre i continuar perpetuant els meus vells comportaments. Necessitem una nova consciència."

"També és necessària una presa de consciència col·lectiva per formar noves organitzacions més flexibles, equitatives, fluides i adaptatives als canvis del medi ambient en el qual vivim."

"Hem de transformar la nostra economia, el nostre estil de vida i la forma en què fem i triem tot el que és públic. Passar a l’energia renovable i l’agricultura orgànica. I un sistema diferent de govern i de presa de decisions democràtiques que ens permeti realinear l’activitat econòmica amb intenció humana."

"És urgent posar en marxa una conversa diferent com a país i com a societat, perquè tots els subsidis, tots els recursos públics són actualment al servei dels vells sistemes. Necessitem un sistema diferent de govern i de presa de decisions democràtiques que ens permeti realinear l’activitat humana."

"Per mi hi ha tres grans bretxes que cal resoldre: la bretxa ecològica, que desconnecta el nostre ésser de la natura, perquè la bretxa entre la nostra consciència i el que fem és cada vegada més gran. La fractura social desconnecta el nostre ésser dels altres i està provocant una creixent divisió i injustícia social. I la bretxa espiritual desconnecta el nostre ésser de si mateix."

"Si comencem a operar des d’un espai de cons­cièn­cia compartida per identificar els problemes més profunds i cap a on volem anar, això ens permet organitzar i col·laborar d’una manera molt més fluïda. Si unim atenció i intenció, creem un cicle de retroalimentació positiva i efectiva davant els desafiaments que han de venir."


Otto Scharmer a La Contra de La Vanguardia del 25.08.2020