dijous, 7 de juny del 2018

Conèixer i no conèixer







"La divinitat pot ser utilitzada per la feblesa o per la força, per la flexibilitat o per la fermesa, per la passivitat o per a l'activitat, per la foscor o per la llum. Pot ser utilitzada per a abastar el cel i la terra, i pot ser utilitzada per respondre als temps sense convencions fixes.

Conèixer és una cosa superficial, no conèixer és una cosa profunda. Conèixer és extern, no conèixer és intern. Conèixer és bast, no conèixer és delicat. Conèixer és no conèixer, no conèixer és conèixer. Qui sap que conèixer és no conèixer i que no conèixer és conèixer?

La divinitat no pot ser sentida; el que és sentit no ho és. La divinitat no pot ser vista; el que és vist no ho és. La divinitat no pot ser dita; el que és dit no ho és. Qui sap que la seva forma és no forma? Per això, quan tothom sap que el bo és bo, això no és bo. Els que saben no diuen, els que diuen no saben."


Wenzi 98



(adaptació lliure de Raimon Ribera a partir de la traducció castellana d'Alfonso Colodrón de la traducció anglesa de Thomas Cleary)