dijous, 28 d’octubre del 2010

Ofèlia Drachs




Un dels problemes greus amb que es troba actualment Catalunya es diu Ofèlia Drachs. Això és friut de tres de les seves característiques:

1.- L'Ofèlia Drachs té una mentalitat antimoderna, anclada en una visió rància i retrògrada del món i de la cultura, visió que ha de dissimular per tal de no quedar malament. Literalista, deduccionista, creacionista, són molts els adjectius que se li podrien atribuir, però sempre en la mateixa línia, amb una coherència digna de millor causa.

2.- L'Ofèlia Drachs té un enorme poder i influència en l'entramat institucional català. Les seves nombroses i influents amistats en l'àmbit de l'empresa privada li donen ascendent en la dinàmica pública i influència en els mitjans. Bona part del sistema financer català està sota la seva influència i control. Sempre discretament, amb suavitat de formes, però de forma implacable.

3.- L'Ofèlia Drachs no estima Catalunya. Tot i el seu arrelament i influència en el país, els seus orígens familiars pesen més, i esdevé un poder fàctic que condiciona negativament la dinàmica de la societat catalana.

I no s'hi pot fer res. Ni tan sols parlar-ne, ni tan sols explicar-ho: tot queda en la subtil foscor dels implícits i dels sobreentesos. L'Ofèlia Drachs és enormement susceptible i imposa la llei del silenci des de la discreció de la seva influència.