dissabte, 8 de desembre del 2018

Personatge



L'altre dia, a prop del Mas dels Mollons de Pena-roja de Tastavins (Matarranya), ens va venir a visitar un personatge ben curiós...
















Sembla ser que és un exemplar d'Empusa pennata. La Viquipèdia en diu el següent:

"L'empusa (Empusa pennata) és un insecte mantodeu de la família dels empúsids. La seva zona de distribució comprèn el mediterrani occidental, tenint el límit oriental a Itàlia i Tunis. És l'única espècie dels empúsids trobada a Catalunya.

L'empusa té un cicle aproximadament univoltí i habita zones seques i càlides, tot i que també es pot trobar vora els rius. Els adults presenten colors verds o marrons assoleixen els 70 mm de longitud (femelles) o 60 mm (mascles). Es caracteritza per la presència d'una protuberància sobre el cap. Aquest insecte, estrictament carnívor, s'alimenta principalment d'altres insectes i aràcnids. Està especialitzat en la caça d'insectes voladors, que atrapa amb les potes anteriors, que estan armades amb espines. Aquest insecte pot arribar a fer sis mudes per assolir l'estadi adult. El color del medi en què habita durant la seva última muda determina el color de l'adult.

El nom del gènere empusa prové de la mitologia grega. Empusa era una semideessa monstruosa i malèvola, capaç d'assolir formes d'animals o dones de gran bellesa per tal de seduir els homes i devorar-los."


A la xarxa n'hi ha algunes altres imatges ben boniques:


Resultat d'imatges de pregadeus


Imatge relacionada


Resultat d'imatges de pregadeus


Imatge relacionada


Imatge relacionada


Resultat d'imatges de pregadeus


Resultat d'imatges de fotoprint: empusa pennata (conehead mantis) - larva by paul


Imatge relacionada


Resultat d'imatges de Empusa


Resultat d'imatges de Empusa


Imatge relacionada