dimecres, 26 d’abril del 2023

Visita espiritual



Mare de Déu de Covet


Maria, mare de Jesús, de qui encara sabem menys que del teu fill però que, com ell, has estat figura potentíssima, inspiradora per a moltes generacions. Tu has estat venerada a casa nostra des de moltes imatges, la més compartida de les quals és la de Montserrat, acompanyada per moltes altres escampades per les nostres terres: Núria, la Cinta, Urgell, el Remei, Meritxell, Queralt... Seguint les petjades del Dr. Torras i Bages, t'adrecem la nostra pregària.

I. Desitgem que siguis per a les generacions actuals un referent a l'hora de trobar camins que portin a la pau del cor i a viure dignament; fes que el teu exemple d'humilitat i disponibilitat ens assenyali un camí de plenitud; fes que confiem en la possibilitat d'avançar per aquest camí; fes que creguem que un altre món és possible.

II. Ajuda'ns a que els nostres comportaments individuals i col·lectius siguin dignes, aparta'ns de la frivolitat i l'obscenitat, de la dependència de substàncies que ens fan malbé el cos i la ment; allunya'ns de la corrupció i la manipulació d'altres persones; no deixis que ens enganyin missatges interessats que només aspiren a fer grans guanys; fes que no caiguem en la banalització de dimensions importants per a les persones.

III. No deixis que la indiferència a les dimensions més fondes de la vida s'escampi entre nosaltres; fes que ens interessem per tot allò que pot obrir el nostre esperit, que ens pot fer més seriosos, profunds i exigents, més conscients i responsables; fes que ens deixem impactar pel testimoni dels grans referents de totes les generacions i tradicions.

IV. Porta camins de reconciliació al nostre poble català, fragmentat i enfrontat; fes que trobem aglutinants que ens cohesionin, referents compartits que ens mobilitzin, espais de diàleg on es creïn ponts de comprensió. Allunya de nosaltres l'esperit de discòrdia, teixeix entre nosaltres llaços de fraternitat.

V. Facilita que la nostra llengua, les nostres tradicions, la nostra identitat no es malmetin i dissolguin, que no siguin engolides per un món homogeneïtzat que no es complau en la singularitat. Que no es desfaci allò que ens caracteritza i ens relliga.

VI. Protegeix-nos d'aquells que preferirien que no existíssim com a poble diferenciat. Defensa'ns dels que atien l'animadversió cap a nosaltres. Que la terra catalana sigui un espai de pau, cultura i llibertat que generi simpaties en els altres pobles.

VII. Pacifica els nostres cors; fes que la pau regni a les nostres viles; fes-nos solidaris amb els que pateixen guerres; fes de nosaltres treballadors per a una pau duradora al món.