dimarts, 14 de juliol del 2020

Humilitat



Van Gogh 1885


"Qui és humil, ja ha vençut els seus enemics. Qui en el seu cor es considera digne del foc etern, es veu abandonat pels esperits malignes i no té cap mal pensament al cor; el seu cor i el seu esperit, ben al contrari, reposen totalment en el Senyor."


"Estic ben trist perquè no sóc humil. El Senyor no em dóna la força de créixer espiritualment i el meu esperit impotent s'apaga com una flameta lleu."


"Si has esdevingut plenament humil, trobaràs la pau perfecta en Déu."


"La incredulitat sempre prové de l'orgull. L'home orgullós vol entendre-ho tot amb la seva raó, i Déu només es revela a l'humil. El Senyor mostra totes les seves obres a l'ànima humil."


"Tot combat nostre ha de tendir a adquirir la humilitat. El Maligne caigué a causa del seu orgull i ara tracta de temptar-nos també a nosaltres. Nosaltres, germans meus, ben al contrari, busquem la humiliació per poder contemplar la glòria de Déu ja des d'aquí a baix (Mc 9:1), car el Senyor es fa conèixer a l'humil per l'Esperit Sant."


"En sentir que l'esperit de malícia obra en tu, no has de descoratjar-te: confessa't sincerament i demana al Senyor l'esperit d'humilitat; Ell te'l concedirà certament i, en la mesura de la teva humilitat, sentiràs en tu la gràcia, i si esdevens tot humilitat, la teva ànima assolirà la pau perfecta."


Silvà del Mont Athos (1886-1938)